En ny lag träder i kraft, viktig information för dig som kund

Äntligen, idag 1 Juli träder en ny lag i kraft i Sverige. Som vi längtat. 

I korthet är det egentligen ingenting som ändras då alla behandlare på Mr.PH Skönhetsklinik är Legitimerade Sjuksköterskor eller Legitimerade Läkare. Vi har sedan start varit registrerade hos IVO (inspektionen för vård och omsorg), haft flertalet försäkringar samt alltid värnat om kundens bästa. 

 

 

Den nya lagen innebär främst att från och med idag så får endast Legitimerade Sjuksköterskor, läkare och tandläkare utföra injektionsbehandlingar. De ska även ha adekvat utbildning inom området och arbeta evidensbaserat. 

 

Det som är nytt som MÅSTE följas: Från och med idag är det obligatoriskt för nya kunder på en klinik att närvara vid en konsultation. Vid konsultationen erhåller kunden information och frågor kring önskad behandling. Under konsultationen gås även detta igenom: 

– Önskat resultat

– Vilka behandlingar som är möjliga att utföra för att uppnå önskat resultat och vilka behandlingar som kan kombineras eller helt användas för att uppnå samma resultat. 

– Vilka produkter som kommer att användas. 

– Vad behandlingen kommer att kosta.

– Vilka risker och biverkningar det finns med behandlingen. 

– Information om verksamheten och dess försäkringar samt utbildningsnivå. 

 

Efter konsultationen bokas en behandling in tidigast 48 timmar efter konsultation, detta benämns som kundens betänketid. 

 

OBS

Kunder som gjort behandling på härvarande klinik senaste sex månaderna behöver inte göra en konsultation. 

OBS

Kunder som tidigare gjort behandling på härvarande klinik men det gått över sex månader sedan behöver boka in en ny tid för konsultation. 

Har du några frågor får du gärna använda komentarsfältet alternativt mejla info@mrph.se

 

Under pandemin ser vi helst att Video-konsultation på distans utförs. Tiderna finns att boka och har en egen kalender. Konsultationerna hålls av Leg.Sjuksköterska Philip Lindström