Fillers

Magin med hyaluronsyra
Säkert & enkelt

Skapa volym, forma & fyll ut

Behandlingens effekt: Icke kirurgiskt ansiktslyft, återgå till det du en gång sett i spegeln. Skapa något du alltid önskat att du hade.
Vilka områden kan behandlas?

Områden som vi behandlar med fillers är:

  • Läppar
  • Nasolabiala
  • Marionettlinjer
  • Kindben, käklinje
  • Haka
  • Tinningar
  • Näsa och tear trougt

Vad är fillers?

Hyaluronsyra är en sockermolekyl som finns naturligt i våra kroppar och är extremt hydrofil och har även hög fuktkapacitet. Hyaluronsyra är ett viktigt substrat för biologiska processer som fertilitet, embryogenes, inflammation och sårläkning. Hyaluronsyra fungerar även som ett fuktgivande smörjmedel för leder stötdämpande fyllnadsmaterial mellan de elastiska fibrerna i huden. Med ökande ålder minskar kroppens egna produktion av hyaluronsyra, denna process startar vid 25 års ålder då även kollagen produktionen minskar. Fillers är en korsbunden hyaluronsyra och sockermolekyl vilket betyder att utöver hyaluronsyra har andra molekyler satts in för att binda samman hyaluronsyran så att den ligger kvar i det behandlade området och fyller sin funktion som just är att fylla ut.

Frågor och svar

+ Hur lång är hållbarheten?
Det beror på vilken indikation som behandlas men även individuellt och kan skilja mellan olika produkter. De flesta producenter av filler uppger en hållbarhet mellan 6-12 månader.

+ Gör behandlingen ont?
Smärta är subjektiv och således svår att mäta. Vi använder oss av produkter som innehåller bedövningsmedel i samt bedövningssalva innan behandlingen börjar.

+ Kan ni hantera en allegisk reaktion?
Självklart. Du ska inte gå till en klinik som inte har läkemedel på plats för att hämma/lindra en allergisk reaktion. Även viktigt att personen i fråga innehar kunskap i allergiska reaktioner då det i värsta fall kan övergå i det livshotande tillståndet anafylastisk chock.
En allergisk reaktion kan uppstå av bedövningsmedlet som dels fås innan behandling men även det som injiceras då det innehåller bedövningsmedel. Det finns inga studier som visar att det övriga i produkten ger en allergisk reaktion. På Mr.PH skönhetsklinik är vi nogranna med anamnesen inför en behandling! Har du tidigare fått tandläkarbedövning eller tidigare erhållit bedövningssalvor är risken mycket låg att du kommer få en allergisk reaktion.

+ Varför kan jag inte göra filler eller botox behandling om jag är gravid eller ammar?
Det finns inga studier gjorda på hur det yttrar sig vid graviditet och amning, därav finns det ingen evidens. Utan evidens så kan man som utövare inte säga att man bedriver säker vård.

+ Vem lämpar sig filler behandling för?
En fillerbehandling lämpar sig för dig som är mellan 18-70 år. Vi tar hänsyn till ålder, kön och önskemål.

+ Är det risk för komplikationer vid filler injektion?
Det finns alltid risk för komplikationer vid en injektion oavsett vad som injiceras. På vår klinik arbetar vi säkert och utifrån beprövad erfarenhet. Val av teknik samt nål är avgörande för säkerheten. Skulle en komplikation ske i både akut eller senare skede kan du som kund känna dig trygg med att vi kan hantera det.

+ Vad är Hyalase?
Hyalase är ett äkemedel som fås genm licens av läkemedelsverket. Licencen förutsätter att verksamheten är registrerad hos inspektionen för vård och omsorg (IVO) samt att det återfinns en medicinskt ansvarig läkare på kliniken. Läkemedlets uppgift är att bryta ned fillers vilket det gör omgående vid injicering samt en viss fortsatt process upp till fjorton dagar men främst under de två första dygnen. Läkemedlet kan användas i både per akut indikation men också om du som kund vill bryta ned gammal filler. Självfallet har Mr.PH skönhetsklinik detta läkemed.

Boka tid hos oss

Enkelt & smidigt direkt online

Certifierad för estetiska injektionsbehandlingar
Skönhetsklinik i Stockholm

Kontakt & adress

info@mrph.se

Mr.PH Skönhetsklinik
Kungsholmen, Inedalsgatan 1
SE-112 30 Stockholm