Botox

Läkemedlet Botulinumtoxin Typ A
Rynkbehandling

Välbeprövat, effektivt & säkert

Behandlingens effekt: Piggar upp och slätar ut linjer och rynkor samt ger ett naturligt ansiktslyft.

Vilka områden kan behandlas?

Följande områden kan behandlas med botulinumtoxin typ A:

  • Panna
  • Kråksparkar
  • Bekymmersrynkan
  • Sura mungipor
  • Bunny lines
  • Gummy smile
  • Lip flip
  • Haka
  • Masseter/käkmuskeln

Vad är botox & Botulinumtoxin?

Botulinumtoxin typ A är ett läkemedel som får den behandlade muskeln att slappna av. Denna behandling är en av de mest populära behandlingen i världen. Botulinumtoxin typ A verkar vid förbindelsen mellan nerver och muskler och förhindrar frisättningen av en kemisk budbärare som kallas acetylkolin från nervändarna. Detta förhindrar att musklerna drar ihop sig. Denna muskelavslappning är tillfällig och avtar gradvis. Själva behandlingen tar några minuter och utförs med hjälp av en tunn nål.

Innan behandlingen gör din behandlare en noggrann bedömning av din muskulatur, dess rörelser samt vilken effekt du önskar. De flesta kunder som kommer till oss önskar att skapa ett mer piggare och avslappnat utseende.
Vid behandling med botulinumtoxin ser du ingen effekt på en gång. Effekten kommer gradvis där du börjar känna av effekten efter två till tre dagar. Det slutliga resultatet brukar vara efter cirka tio till elva dagar.

Frågor och svar

+ Vad är botox?
Botulinumtoxin typ A är ett läkemedel som får muskler att slappna av. Botulinumtoxin typ A verkar vid förbindelsen mellan nerver och muskler och förhindrar frisättningen av en kemisk budbärare som kallas acetylkolin från nervändarna. Detta förhindrar att musklerna drar ihop sig. Denna muskelavslappning är tillfällig och avtar gradvis.

+ Hur lång tid tar en behandling?
Själva behandlingen tar några minuter. När du bokar en behandling bokar du en 30 minuters tid, detta för att vi i lugn och ro ska kunna gå igenom dina förväntningar och förutsättningar.

+ Hur länge håller botox?
Hållbarheten är individuell och skiljer sig även utifrån hur många gånger du behandlats med Botulinumtoxin typ A tidigare. Gör du Botulinumtoxin typ A behandling för första gången så kommer troligen effekten vara kortare.

+ Vilka är biverkningarna för Botox?
Botulinumtoxin typ A är ett läkemedel och som vilket läkemedel som helst så kan det uppkomma biverkningar. De allra vanligaste biverkningarna hos samtliga tre produkter som i Sverige är godkända för estetiska behandlingar är illamående, huvudvärk, ömhet och rodnad kring insticksstället. Svullna ögonlock och tyngdkänsla i panna är en annan biverkan som i många fall kan förebyggas.

+ Hur ofta ska man göra behandlingen?
Rekommendationen är var 3-4 månad. När du börjar behandlas med botox rekommenderas var 3-4 månad för att få kontroll på musklerna, det vill säga bryta ned dom mer över tid. Men allt handlar om vilka mål du har med behandlingen. Vill du eliminera linjer och rynkor så har vi andra behandlingar som med fördel kan kombineras med botox.

+ Kan jag göra botox varannan månad?
Nej. Aldrig injicera botox oftare än var 90:e dag. Detta för att det finns risk för bildning av antikroppar mot läkemedlet men också för resultatet rent estetiskt.

Boka tid hos oss

Enkelt & smidigt direkt online

Certifierad för estetiska injektionsbehandlingar
Skönhetsklinik i Stockholm

Kontakt & adress

info@mrph.se

Mr.PH Skönhetsklinik
Kungsholmen, Inedalsgatan 1
SE-112 30 Stockholm